Portal  •  Forum  •  Album  •  Szukaj  •  Nowe posty  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Rejestracja  •  Zaloguj
Calendar 
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematTen temat wyslacPokaz kto widzial ten tematTen temat zachowac jako filePrintable versionZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZobacz następny temat
Autor Wiadomość
Blakhart

blank.gif
PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 12:10 pm  Temat postu: Great ! Air Domination War Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Kampania oparta na wersji 4.08 bez modow.
Plusy
-nie ma czekania na slotach

-server stoi 24h na dobe i jedynie w godzinach porannych malo tam ludzi, w h szczytu jest po 30stu na strone

-misje trwaja po 60 minut, glowne cele do atakow podane sa na mapie na stronie glownej, oprocz tego mozna wykonywac patrole w glebi terytorium przeciwnika i wyszukiwac kolumn zaopatrzeniowych, pociagow, baz zaopatrzenia, baterii artylerii, latac z zaopatrzeniem na wlasne lotnisko itd. jednym slowem pelno mozliwosci i jedynie od nas zalezy co bedziemy wykonywac w danej misji

-jest to dynamiczny front oparty na dgf, wszystkie straty, uszkodzenia sa zapisywane w serverze, ktory pod koniec misji zlicza je i nanosi odpowiednie poprawki na mapie, zasady zwyciestwa sa podobne jak na AW, nalezy "przepchnac" front, zdobyc miasta, lotniska przeciwnika,etc.

-dobra jakosc polaczenia, w porownaniu do AW "kicki" za ping sa tu rzadkoscia,( na moim sprzecie i laczy jeszcze sie nie zdarzylo by jakikolwiek samolot mi skakal , mialem tylko kilka "freezow" ekranu)

-nie ma logowania 1osobowych zespolow, niewielu jest tez graczy, ktorzy posiadajac zerowe doswiadczenie ruszaja na front, zespol musi miec min. 4 zarejestrowanych graczy

-wysokie realia frontowych warunkow, rejestrujac zespol masz do wyboru jaka "jednostke" bedziecie reprezentowali od klucza do zalozmy pulku, a takze czy bedzie to jednostka mysliwska czy szturmowo-bombowa, wiaze sie to z iloscia samolotow w jednostce do wykorzystania, gdyz tu samoloty nie sa "unlimited". Rejestrujesz klucz masz 4 samoloty, eskadre 12 itd., jezeli grasz zle i nie szanujesz wirtualnego zycia i samolotu to tracisz je i moze zdarzyc sie, ze uzupelnienia z rezerw nie starcza by wszyscy z teamu wylecieli w jednym locie,
stopnie sa zalezne od funkcji jaka sie pelni w jednostce, nie ma juz 3 ech pulkownikow i 2generalow w jednym zespole,
kazda jednostka wybiera lotnisko, ktore jest jego bazowym i tylko z niego moze startowac( w trakcie gry d-ca, lub z-ca d-cy moze przebazowywac na inne)

-kampanie sa historyczne z frontu wschodniego, a zestaw samolotow ograniczony bez przegiec w bazowym "secie", lepsze maszyny mozna zdobycza odpowiednia dla zespolu liczbe zestrzelen lub zniszczonych naziemnych
max. liczba graczy x 3=liczba pkt. do uzyskania dla uzyskania lepszej maszyny
1 dowiezione zestrzelenie=1punkt
3 naziemne =1 punkt

-jezeli nie ma nikogo z danej strony na serverze to uszkodzenia naziemne nie sa zliczone do nastepnej misji, tzn. nie ma wygrywania misji, czy mapy bez przeciwnikow, szczegoly zasady "quorum" w
http://games.alkar.net/phpBB/viewtopic.php?f=114&t=166801

-dobor uzbrojenia oraz zestaw samolotow jest zbilansowany, a "lepsze" samoloty w danej kampanii, nie czesto goszcza na servie (nawet po uzyskaniu lepszych modeli ma się na nie limit-zniszczysz, no to nie polatasz Wink ) foka tu raczej na hurka nie poleci...( IL2WAR...)

-staty sa ograniczone, najwazniesza jest skutecznosc w misjach, pogromcy AI juz tu nie zablyszcza

-brak modow( stary dobry ilek, mniejsze prawdopodobienstwo spotkania zmodowanej hybrydy)

-dobre walki toczone od poziomu 100 do 10 000 metrów

-full real

Minusy:
-front wschodni, a co za tym idzie tylko komunische schweine badz jebanu germance

-trzeba sie pilnowac, jak ktos szuka rozwalki na pol godzinny relaks to ADW nie dla niego, kazda maszyna na wage zlota, chyba, ze sie zaklada pulk na 60 maszyn, a lata w 8miu, no ale co za tym idzie na lepszy sprzet potrzeba 180 pkt....

-samotni jezdzcy nie zyja tu długo, wskazane latanie zespolowe

-bardziej zlozona rejestracja zespolu niz na AW czy IL2War

-czasem dolot trwa dobre 10-15 minut bo wlasne lotnisko jest dosc daleko od linii frontu ( realizm, można bracjako plus, do grania jako minus)

-brak modow ( brak efektów wizualno-dzwiekowych)

Reasumujac, zapraszam do czerwonej i niebieskiej strony moim zdaniem warto tu sie pobawic.

Osobiscie przejadly mi sie AW i IL 2 War, szczegolnie po tym jak zobaczylem "zbilansowany" planeset do BoB 42, polecialem raz i na razie podziekowalem, moze czasem dla rozrywki i podbudowania ego polece .
Zeby tu sie pobawic trzeba umiec co nieco grac w te gre i znac dane taktyczno-techniczne, charakterystyki manewrowe samolotów ich biegunowe oraz zachowanie w danej fazie lotu, wytrzymalosc etc.
Polecam ten server szczegolnie tym, ktorzy godzinami mogliby się wyklocac o wyzszosc tego nad tym badz biadolc, ze to a tamto, celowniki, zmiana maszyn, Ci lepiej , a my gorzej, amunicja, bla bla bla...

Jak sie przeznacza na ilka załozmy 5h z czego gra 2h w misji, a 3h stoi na slotach , przy czym walki z tego wychodzi 15 minut to nie dziwne, ze sie nie ma co pokazac, poza tym tych, którzy najczesciej i najchetniej jecza, najrzadziej widac trenujacych na HLu...taka prawda.
Prawdziwe chlopaki nie placza Cool .

Tu liczy sie przede wszystkim myslenie w trakcie walki i wspolpraca. Mam nadzieje, że wkrotce sie tam zobaczymy.

Aktualna mapa to Lwow 41
bazowe samoloty Emile 4B i Raty 18stki,dla bomberow Ju 87 B-1i I-153 M-62 jako I 15bis

Co lepsze zespoly posiadaja już Lagg, MiG, Yak,Pe 2, Bf E7.

link do strony głownej
http://www.adw.alkar.net/en/

podstawowe pytania i odpowiedzi
http://games.alkar.net/phpBB/viewtopic.php?f=114&t=166801

zasady
http://www.adw.alkar.net/en/static/rules/index.html#10

W razie pytań i kłopotów z tłumaczeniem dajcie znać w topicu, na priv albo na pager na HLu.
Na server logujecie sie wpisujac IP (nad mapa na stronie glownej) w trybie multiplayer, na HLu ADW nie znajdziecie, oprocz tego by server Cie "wpuscil MUSISZ byc zarejestrowany, a Twoje IP zaakceptowane na stronie w opcji logowania pilota, w profilu w grze MUSISZ tez miec wpisane w callsign ZAREJESTROWANY nick.
Po wejsciu na server trzeba sie zalogowac, i zmienic rodzaj lacza w zakladce network, bo moze kopnac, jezeli wzielismy samolot i cos zrobilismy zle server zanim kopnie da kilka ostrzezen, z informacja, ze cos jest nie tak.

ufff,...ale sie naprodukowalem...czekam na jakas pochwale slowna albo chociaz medal z ziemniaka Wink

Wypatruj czarnego serca.

Pleć:Mężczyzna  OfflineOsobista galeria BlakhartZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
306_Wawrzach

poland.gif
PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 1:18 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Czesc! Kilka lat temu zachlysnelismy sie ADW i gralismy tam masowo i ciagle.... pozniej nastapily duze problemy z laczem. Wszystko spowodowane tym iz servy staly w Rosji...no i byly problemy.... wysokie pingi....kicki...itd...

Ogolnie fajny pomysl ten ADW, ale sam wymieniles wady ktore mnie odpychaja:

WSCHOD (po kilku latach latania na ratach i laggach mam dosc)
BRAK MODOW (Jednak sadze ze mody niosa wiecej + dodatnich niz ujemnych Wink

pozdro!

Wodnik Pleć:Mężczyzna Koza OfflineOsobista galeria 306_WawrzachZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer GG
Blakhart

blank.gif
PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 2:34 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Wiem, wiem Wichu mowil mi, ze kiedys lacze bylo badziewne, ale teraz najwyrazniej zmienili server, bo naprawde jakosc rozgrywki jest o niebo lepsza niz na wiekszosci servow z HLa, a na pewno nie tak nie pewna jak granie z roznymi hostami misji frontowych i opieranie sie na ich zachciankach i kaprysach. Poza tym Co Ci szkodzi sprobowac sil jako blue skoro made in cccp maszinu Ci sie przejadly?
Mody niby mialy byc, nawet w planesecie podane sa "nowe" maszyny z modow, ale cos pewnie im nie wyszlo, nie wiem, nie znam rosyjskiego, a ichnie forum jest w 95% pisane cyrylica i nie moge sie dowiedziec...

Wypatruj czarnego serca.

Pleć:Mężczyzna  OfflineOsobista galeria BlakhartZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
302_Osh

poland.gif
PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 2:51 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Ja mam dość Yak1 vs Bf109F4. Dzięki.
A latanie po blue... Nie.

Blizniak Pleć:Mężczyzna Koń OfflineOsobista galeria 302_OshZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
315_Mustain
Warnungen : 1

poland.gif
PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 11:39 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Foczki.... to jest silniejsze ode mnie. Ciemna strona mocy mnie wzywa Laughing

Lew Pleć:Mężczyzna Tygrys OfflineOsobista galeria 315_MustainZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG
315_Piotras

poland.gif
PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 1:09 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Niestety wbrew reklamie ,server choć fajny dla mnie niedostępny, co chwilę daje mi 5 punktów za łącze ,a jak się uzbiera 100 to kop.Ping mam stabilny, isdn ustawione i dupa.

Image

Pleć:Mężczyzna  OfflineOsobista galeria 315_PiotrasZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
306_Wawrzach

poland.gif
PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 7:47 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Problem stary.... kiedys juz przez nas rozkminiany. Wszystko prze to ze serv stoi w ROSYJI! hehe niestety ale przekierowywanie nastepuje przez mnostwo bramek i czesto gesto sa problemy ... im dalej tym ...dalej Wink

S!

Wodnik Pleć:Mężczyzna Koza OfflineOsobista galeria 306_WawrzachZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer GG
306_Geni

poland.gif
PostWysłany: Nie Cze 14, 2009 11:36 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Mam ten sam problem co Piotrek.
Wrzuca mi co jakiś czas po 5pkt za łącze mimo, że cały czas mam mały ping i zero zaciachów.

Kozirozec Pleć:Mężczyzna Bawól OfflineOsobista galeria 306_GeniZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG
315_Piotras

poland.gif
PostWysłany: Nie Cze 14, 2009 1:57 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Ale co ciekawe wczoraj było bezproblemowo mimo pełnego servera, jest nadzieja na sukcesy myśliwskiego dywizjonu lotniczych sił Katangi.

Image

Pleć:Mężczyzna  OfflineOsobista galeria 315_PiotrasZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
VB_TAG_yello
Warnungen : 1

poland.gif
PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:20 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Bo to jest tak panowie, że dla konkretnej ilości graczy na serwerze, trzeba ustawić jakieś połączenie. Kiedy jest max, to trzeba w iłku ustawić DSL, z reguły wystarcza ISDN, ale jak się pojawia komunikat speed 8000 czy jakoś tak, to nie zaszkodzi DSL.
Pozdrawiam

Panna Pleć:Mężczyzna Kot OfflineOsobista galeria VB_TAG_yelloZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Bofors

ussr.gif
PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 4:36 pm  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Witam,

Server i lacze jest super, trzeba tylko troche pokombinowac Panowie.
W conf.ini zmienic connection speed czy cos takiego na 15000 i wszystko gra idealnie.

Blakhart w zasadzie napisal wszystko co najwazniejsze o tym serwerze.
Latamy tam z kumplami wprawdzie dopiero druga kampanie (w poprzedniej weszlismy do gry dopiero w 1943 roku) ale doswiadczenie zdobywa sie tam bardzo szybko. Niestety moim kumple sa w wiekszosci z UK wiec chca latac tylko czerwonymi a nie niebieskimi... Rolling Eyes
Ja dodam tylko to: strona niebieska nadaje sie swietnie dla srednio doswiadczonych graczy, czerwona tylko dla masochistow! Wink
I na koniec: jest to zdecydowanie miejsce gdzie liczy sie gra zespolowa, taktyka (swobodne latanie = pewna smierc, nawet po stronie niebieskich), cierpliwosc, itp.

pozdro
Bofors

Pleć:Mężczyzna  OfflineOsobista galeria BoforsZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość
Blakhart

blank.gif
PostWysłany: Pią Cze 26, 2009 1:09 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Tyle samo masochizmu w zestawie Bf 109 F4 vs Yak 1 co Bf-109 F2 vs P 39 D1 nie wspominajac o pozniejszych latach gdzie do walki wchodzi parch i Gie zwei i kombinacjach mozliwosci spotkania danego typu w walce zarowno po jednej jak i drugiej stronie...
Przestudiuj nieco IL2 compare Bofors i zapoznaj sie z wlasciwosciami samolotow.

btw
Fajnie mi sie walczylo na bylejakach vs chmara 109 Smile srednia przezywalnosc w takim gang bangu 3min Very Happy

Wypatruj czarnego serca.

306_Wawrzach

poland.gif
PostWysłany: Pią Cze 26, 2009 8:37 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

No niestety... loty na Yakach to szybka smierc... ogolnie Niebiescy lataja stadami i sa bardzo zdyscyplinowani. Zadko kiedy wchodza w kolowke... nie ma jak dobrac sie im do tylka... Trzeba wiec polowac na mrowki hehe ale te sie niezle ostrzeliwuja Very Happy

S! ogolnie zabawa jest przednia... no i nie ma czekania na slotach hehe co dla mnie w ostatnim czasie przewazylo.

315_Wichu

poland.gif
PostWysłany: Sob Lip 11, 2009 9:52 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

...z perspektywy mrowki, to powiem, ze nie jest lekko Wawrzachu Wink

Image

Strzelec Pleć:Mężczyzna Tygrys OfflineOsobista galeria 315_WichuZobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraTlen
Blakhart

blank.gif
PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 3:47 am  Temat postu:  (Bez tytulu) Odpowiedz z cytatemNa dolPowrót do góry

Ruszyła kolejna odsłona ADW Smile . Dodali jakieś własne mody do 4.08, jeszcze nie wiem za bardzo co, bo nie przetestowałem ani razu.

Sprawdzone, polatane.

Paczka waży 20 MB, nie ma dźwięków, nowych maszyn, mody całkowicie wykonane pod ADW. Niby nic nie dają, ale :
- w menu przed "wylotem" nie widać liczby określającej ilość graczy na lotniskach
- nie można nagrywać tracków
- w grze nie można sprawdzić kto na czym leci

No i jakoś tak straszniej się robi, bo nie wiadomo nawet kogo się można spodziewać po drugiej stronie Wink

Wypatruj czarnego serca.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Zobacz poprzedni tematTen temat wyslacPokaz kto widzial ten tematTen temat zachowac jako filePrintable versionZaloguj się, by sprawdzić wiadomościZobacz następny temat

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat